rhenen
Schilderachtig stadje midden in Nederland

Rhenen

Niet voor niets portretteerde zelfs Rembrandt van Rijn het prachtige Rhenen in één van zijn schilderijen. Van alle kanten straalt Rhenen je tegemoet. 

Vanaf de brug over de Rijn torent de karakteristieke Cuneratoren als baken uit boven de historische dorpskern. Een historie die vele eeuwen teruggaat, Rhenen kreeg al in 1258 stadsrechten. Een koninklijk tintje kreeg Rhenen van Koning Frederik van Palts, doordat hij in Rhenen zijn zomerresidentie hield. Het huidige ‘Frederik van der Paltshof’ in het centrum van Rhenen herinnert aan deze tijd.

In de recentere geschiedenis van de tweede wereldoorlog, werd bij Rhenen in mei 1940 de slag om de Grebbeberg geleverd. Bij een wandeling door Rhenen en over de Grebbeberg laat de militaire begraafplaats ons stilstaan bij de geleverde strijd en herwonnen vrijheid. De jaarlijkse nationale dodenherdenking en het bevrijdingsfestival in het naastgelegen Wageningen, vormen waardevolle tradities die al generaties lang in ere worden gehouden.

Culinair genieten

Culinair genieten

Proef het zelf!

Van ‘Moeke aan de Rijn’ tot ‘t Oude Gemeentehuis’ , ‘t Kalkoentje’ en ‘de Koning van Denemarken’: stuk voor stuk geliefd bij Rhenenaren en bezoekers uit de wijde omgeving.
Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Living like a panda

Los van de koninklijke en strategische historie, is Rhenen ook de bakermat van één van de meest bijzondere dierentuinen van ons land: Ouwehands Dierenpark.